****** >> Resurekcja <<< ******

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: <<<, >>, resurekcja

****** >> Resurekcja <<< ******
Autor Wiadomość

JerzyBiedronski

Admin

Piwa: 1/2
Wysłany: 25-08-24, 07:59   ****** >> Resurekcja <<< ******

Może muzyka umili Tobie czytanie Tematu.

https://www.youtube.com/watch?v=ETrhmFC_1TA
https://www.youtube.com/watch?v=D2f6lNmmd1M
https://www.youtube.com/watch?v=eS2mfeo-Ues

PROSZĘ przeczytaj do końca , sprawdz adresy stron internetowych.

Witaj , mam na imię Jerzy i mieszkam w Krakowie. 37 lat za mną .Z komputerami , grami , muzyką jestem związany prawie od dziecka.
Z stronami internetowymi od 2006 jak nie wcześniej. Jestem już za stary i mam dość siedzenia mnóstwo czasu przed komputerem i to prawie w pojedynkę.

Potrzebuje Cię i Twojej pomocy.

Nie wiem czy Kojarzysz stronę internetową , portal Arpegio.pl którego byłem właścicielem i twórcą. Strona miała najwięcej 50tys odwiedzin dziennie.
Promowałem i selekcjonowałem to co uważałem za najlepsze i najczęściej poszukiwane w internecie : Gry , Muzykę , Humor , informacje , narzędzia przydające się na codzień np : bramki sms , wiadomości , wyszukiwarki , aliasy itp.... dużo by wymieniać.
Rozwój strony , portalu można prześledzić używając archiwum archive.org . Kilkanaście lat pracy , nieprzespane noce z pół miliona podstron jak nie więcej. Jakość , ilość

Administrowałem ponad 40 stronami internetowymi. Dużo z nich miały wysokie pozycje w google . Kupowałem inne strony internetowe i wynajmowałem powierzchnie reklamowe
ale wpadłem w hazard i straciłem bardzo dużo pieniędzy przez co zabrakło mi $ na przedłużanie hostingów , domen . Tak moja działalność podupadła ale nie straciłem wszystkiego. Dane , bazy danych , pliki zostały.
Niektóre strony przepadły bo zgubiłem pendrive.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To co zostało wrzuciłem do sieci :

Ciptus.pl - byłe Arpegio pod nową domeną. Mnóstwo podstron , plików , obrazków. Ale mało ruchu i nie wszystkie podstrony zaindeksowane. Mało linków zwrotnych , nie pozycjonowana.
Strony przydałoby się wzbogacić, dodać nową wartościową treść. Wiem że prawie każda osoba mogłaby w jakiś sposób pomóc i też na tym zyskać dając coś od siebie , promując ulubione treści.

Forum.ciptus.pl - Forum wielotematyczne . Niestety obecnie nikt się nie rejestruje i nie piszę. Posty i tematy są stare.
Brak administracji ludzi chętnych do współtworzenia forum . A każdy mógłby zareklamować siebie , swoje hobby , strony internetowe , prowadzić dyskusję , poznać inne osoby itp... , wymieniać się informacjami....
Forum ma wiele opcji w tym możliwość stworzenie własnego bloga , dużo emotikon , avatarów itp....

Kartki-elektroniczne.ciptus.pl - Kartki elektroniczne . Do tej strony potrzebowałbym programisty któryby sprawił że kartki dochodziły i nie trafiały w spam.

Ogloszenia.ciptus.pl - E-maile po wystawieniu ogłoszenia nie dochodzą.Przydalby się programista php który ogarnia temat kodowania i funkcji mail , naprawi to co nie działa.

katalog-firmybiznes.ciptus.pl
katalog-humor.ciptus.pl
katalog-forum.ciptus.pl ->5 katalogów które funkcjonowały przez płatne oprogramowanie CNCat 4.3 ,miałem licencje na domenę Arpegio.pl . Niestety nie idzię się skontaktować z twórcą a dodawanie wpisów nie działa. Panel administracyjny też nie działa w 100%. Pomoc programisty php też byłaby wskazana.
katalog-blogi.ciptus.pl
katalogstronwww.ciptus.pl

****************************************************************************************************************************************************************************

Szukarki.pl - 98 najpopularniejszych wyszukiwarek na 1 stronie internetowej. Napracowałem się pisząc , edytując kod , wyciągając zmienne , ulepszająć.
Dałem ponad 4000zł na reklamę i promocję a strona i tak nie jest w top 3 , top1 w Google na frazy : najpopularniejsze wyszukiwarki , wyszukiwarka , najlepsze wyszukiwarki.

Strona jest bogata w treść , funkcjonalność , słowa kluczowe , dobrze wygląda , nagłówki , podkreślenia , dobrze opisana w metatagach i podlinkowana.
Przystosowana głównie pod komputery. Najlepiej była na 6 pozycji w google.
Formy promocji : Katalogi , preselle , artykuły , posty na forach , strona na facebooku , instagram , tiktok film , youtube film , jakieś piramidki seo , linki i banery na stronach internetowych i nawet zdecydowałem się na bezpiecznego blasta.
Do strony Podpiąłem 7 baz danych aby zwiększyć site i podlinkować główną stronę. Wg Ahrefs -> Domain Rating 48 , Backlinks 26K 49% dofollow ,Linking websites 1.2K.

Dodatkowo zamówiłem długopisy , smyczki od nadruczek.pl i torby reklamujące szukarki.pl . Kupiłem też 2 koszulki z nadrukiem reklamującym szukarki.pl
Długopis mogę dać komuś kto pracuje i używa komputera albo dzieciom bo przydadzą się do piórnika do szkoły. 4 Kolory : zielony , niebieski , czerwony , żółty.
Rozdam też smyczki do kluczy i torby ramienne które przydadzą się na zakupy. W dzisiejszych czasach za torby , siatki trzeba płacić a ja nie chcę nic oprócz reklamy która już się znajduje
na przedmiotach które rozdaje , powiadomienia znajomych i jak ktoś chcę polubienia strony na facebooku. Długopisy , torby , smyczki rozdaje wyłącznie ludziom z Krakowa bo tu żyję.
Mam kartę mpk i mogę prawie wszędzie dojechać autobusem lub tramwajem.

Fajnie jest dostać coś za darmo i nie musieć za to płacić szczególnie gdy projekt jest Prospołeczny i dla każdego kto ma dostep do komputera , internetu.

Dzięki szukarki.pl masz większy wybór i może się okazać że coś czego nie znajdziesz na 1 wyszukiwarce znajdziesz na 2. A do wyboru masz aż 98 wyszukiwarek.
Wyszukiwarki informacyjne , wyszukiwarki zdjęć - obrazków - ikon , wyszukiwarki filmów , wyszukiwarki ogłoszeń , wyszukiwarki produktów w tym porównywarka cen , wyszukiwarki samochodów , wyszukiwarki social media ,
wyszukiwarki noclegów - hotelów i pozostałe wyszukiwarki które też warto przetestować.

Sam drukowałem ulotki reklamujące szukarki.pl i ciąłem papier gilotyną :) Rozdałem parunastu ludziom którzy mieli komputery.
Zdaje sobie sprawę że mniej osób używa komputerów a więcej smartfonów. Więc może i trzeba będzie zaprogramować, napisać wersją mobilną szukarek.

Ruch na stronie obecnie to ledwo 100 osób dziennie jak nie mniej.BIEDA!
Pierwsze pozycje w wyszukiwarkach zajmują agencje choć niesprawiedliwie bo uważam że szukarki.pl jest wartościowsza i funkcjonalniejsza niż te gdzie są artykuły agencji.

Tyle działan reklamowych z mojej strony i innych. A strona nie jest w Top1-3.... ?? ?? Gdzie tu Sprawiedliwość??? hhy POMOCY!!!!
Może reklama w telewizji mogłaby pomóc heh (**,)

Best-search-engines.com - 154 najpopularniejsze amerykańskie wyszukiwarki. Było by więcej ale niektóre strony nie akceptują ruchu z polski. Blokują Polakom dostęp. Nie pozycjonowana , zoptymalizowana.

beste-suchmaschinen.de - 87 najpopularniejszych niemieckich wyszukiwarek. Nie pozycjonowana , zoptymalizowana.

*****************************************************************************************************************************************************************************

Fanki.com.pl - Pomysł Tomasza i moje rozwinięcie , realizacja. Zdjęcia i filmy fanek. 716 Kategorii do wypełnienia.
Strona jest gotowa ale brakuje zdjęć i filmów fanek.
Można by je pobierać z internetu albo zdobywać od instagramowiczek , influencerek , kobiet.
Robić sesje zdjęciowe i wgrywać na stronę. Dysponuje 2 bardzo dobrymi aparatami marki Nikon i Cannon ale nie studiem , lampami itp...
Móglbym porobić zdjęcia chętnym kobietom. Nauczyć wgrywać zdjęcia , filmiki na stronę , osobom które chciałyby mieć udział w tworzeniu fanki.com.pl

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Oprócz wyżej wymienionych stron jestem właścicielem turbomania.com.pl , citroends5.pl , e-status.pl i michalszpak.net.pl , odkupiłem te strony dość dawno i na nowo wrzuciłem do sieci.

Niechciałbym żeby tyle lat mojej pracy poszło na marne. Pragnę by strony były przedłużane , aktualizowane , odwiedzane i było zainteresowanie odbiorców i reklamodawców.
Jestem otwarty na wszelakie propozycje , ulepszenia , wymiany , zmiany , oferty , reklamy itp a nawet rady choć dobrymi radami piekło jest wybrukowane....
Wierzę że z Twoją , Waszą pomocą strony znowu osiągną świetność i popularność.
Łatwo planować , mówić , pisać ale trudniej coś zrobić by było lepiej.

Jak narazie nie zarabiam na stronach a dopłacam i inwestuje. Serwer , domeny , certyfikaty ssl kosztują.
W czasach świetności , popularności Arpegio.pl serwer fizycznie kosztował jednorazowo ponad 6tys zł a kolokacja 402,21zł miesięcznie.
Najwięcej w 1 miesiącu z reklam w 2012roku zarobiłem 13824zł netto. Działałem wtedy pod szyldem Akademickich inkubatorów przedsiębiorczości.

Przy dużej popularności można zdecydować się na wgranie reklam i zarabianie bo nie wyobrażam sobie pobierać opłat od odwiedzających jak to robią teraz niektóre popularne portale.
Mógłbym podzielić się w przyszłości zyskiem z reklam.

Na koncie mam mniej niż 4tys zł i planuje iśc dodatkowo do pracy.Mieszkam z starszymi rodzicami i pomagam im jak tylko mogę.
Chwilowo utrzymuje się z zasiłku , pomocy rodzicow , choć marzyło mi się że będę utrzymywał się z stron internetowych i nie bedę musiał pracować i siedzieć przed komputerem.
Mógłbyś/Mogłabyś też wesprzeć działalność darowizną jeśli nie szkoda ci pieniędzy i doceniasz to co zrobiłem , robię.

Biedroński Jerzy
Nr konta PKOBP : 76 1020 1068 0000 1002 0266 0579

Proszę o odwiedzenie wyżej wymienionych stron internetowych , przesłanie linków znajomym , wiadomości prywatne przez forum z propozycjami , ofertami , wsparcie darowiznami.
Dyskusje w temacie , albo wiadomości na adres e-mail : biedronski.jerzy@gmail.com.

Ten tekst zostanie opublikowany tu i na innych forach.
Każda pomoc się przyda. Piszącym postaram się odpowiedzieć. Z góry Dzięki !!!

Pozdrawiam
Biedroński Jerzy
www.Forum.Ciptus.pl
Postaw piwo autorowi tego posta

.::Pani Reklama::.

Odpowiedz do tematu